Hindbær mille feuilles

 

Ingredienser: 10 pers.
750 g friske hindbær
150 g flormelis
10 plader butterdej

Pensling:
2 1/2 æg

Creme:
7 1/2 vaniljestænger
10 æggeblommer
300 g sukker
100 g maizena
10 dl sødmælk
5 blade husblas
10 dl piskefløde 38%

 

Fremgangsmåde:
-Forvarm ovnen på 220°C. Hindbær lægges i fad med flormelis henover.

-Bunde: Butterdejen pensles med æg omrørt med mælk og bages i ovnen i 10-12 min. Derefter tages de ud af ovnen og lægges til afkøling på en rist.

-Creme: Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Det hele kommes i en stor gryde sammen med mælken og bringes i kog. Æggeblommer piskes sammen med sukker og maizena indtil det er helt hvidt. Så tilsættes 1/3 af mælken under konstant omrøring. Det hele hældes tilbage i gryden sammen med resten af mælken og koges ved svag varme 2-3 min. under stadig omrøring.

-Rør husblas i og sæt cremen til afkøling. Pisk fløden indtil den er tyk og vend den i cremen.

-Skær butterdejspladerne i 3 stykker på langs. Læg et lag creme på hver plade, derpå hindbær og så creme igen. Gentag hele processen og afslut med at drysse med flormelis. Pynt med frisk mynte.